Bikefit aerodynamik & optimering

Vi hjælper ryttere på alle niveauer til at finde de ekstra marginaler.

For at optimere positionen skal den grundlæggende position være på plads, klamperne korrekt justeret, den rette vægtfordeling mellem pedaler/sadel/ styr og eventuelle skævheder & problemer afhjulpet.

Optimering omhandler primært aerodynamik & watt.

Bikefit aerodynamik

Landevejscykler giver mindre mulighed for optimering, af den aerodynamiske position, end enkeltstart/triathloncykler. Optimeringsmulighederne relaterer sig primært til smallere styr, drop mellem sadel & styr, samt bredde ved krank/pedaler. Om der er fordele at hente, er individuelt, og vil altid være en afvejning i forhold til komfort.

De senere års udvikling har vist at aerodynamik, er et meget væsentligt område indenfor enkeltstart & triathlon. Ofte vil en position, hvor aerodynamikken bliver forbedret på bekostning af watt produktionen, være fordelagtig, men er altid individuelt. Igen er det dog vigtigt at have komforten i baghovedet. Det hjælper ikke at have en god position, hvis den ikke kan holdes hele vejen.

Der er mange aftermarket produkter i relation til enkeltstartsstyr & dele. Disse giver sublime muligheder for at optimere den enkelte og dennes unikke fysik. Vi har et meget omfattende udvalg, som vi bruger i processen.  Herudover gør vores stærke udstyrskendskab, at vi ofte kan anbefale nye løsninger, som kan give den lille fordel.

Bikefit optimering watt

Når den grundlæggende position er på plads, kan der findes forbedringer ved indlæg og i relation til sadlen.

Jo stivere indlæg, jo mindre energi går der tabt. Ulempen er mindre eftergivelighed, i forhold til skævheder mv. i anatomien. En låst fod hos en rytter, med anatomiske skævheder, kan medføre skader. Meget støttende og stive indlæg bør derfor altid overvejes. Passer indlægget til rytterens anatomi, vil der være fordele at hente.

Mange har sadler, der ikke støtter nok eller ligefrem generer trådet. Det sidste er primært tilfældet, hvor sadlen er for bred i forhold til lårene (forhindrer rytteren i et lige tråd).

Manglende støtte og komfort vil altid være et problem, da energien bruges på at holde sig på sadlen. Energi der kan bruges på trådet eller gemmes til senere.

Se mere på www.bike4fit-blog.com

@ Det er ikke tilladt at gengive dele eller hele teksten uden tilladelse fra Bike4Fit