Bikefit skader & smerter

Med baggrund som praktiserende fysioterapeut i klinik regi er skader, smerter & kroniske problematikker et naturligt speciale.

Den indsigt og erfaring man, som sundhedsfaglig, får i den daglige patient kontakt, er uvurderlig i forhold til bikefit.

Vi har igennem årene hjulpet et stort antal ryttere. Fra klassiske idrætsrelaterede skader, gener efter operationer & uheld, til kroniske lidelser som slidgigt, parkinson, leddegigt, sklerose mv.

Bikefit smerter

De typiske smerter vi møder i det daglige er:

  • Sovende/smerter i fødderne
  • Knæsmerter generelt
  • Smerter i haser & lår
  • Sovende/smerter i skridtregionen
  • Smerter dybt i ballen
  • Lændesmerter
  • Nakke/skuldersmerter
  • Sovende/smerter i hænder & fingre

Mange smerter skyldes forkert indstilling af cyklen og kan afhjælpes via bikefit. Ofte er der et element af anatomiske skævheder, gamle skader, operationer etc. som spiller ind. For de fleste vil et bikefit være tilstrækkeligt, men vi rådgiver altid i videre tiltag, herunder træning & behandling (hvis relevant).

Bikefit skader

Min fysioterapeutiske baggrund, kombineret med egen erfaring som atlet & træner indenfor løb, cykling & triathlon, giver den optimale tilgang til at forstå & håndtere problemer & skader.

De hyppigste idrætsrelaterede smerter er relateret til knæ, hofte, baglår/balle & hænder/skulder/nakke. Årsagerne kan være mange og den primære afhjælpning findes normalt via bikefittet.

Det kan være nødvendigt at supplere med egentlig fysioterapi. I lettere tilfælde styrkende øvelser og i nogle tilfælde, yderligere manuel behandling, særligt fremstillede indlæg mv.

Bikefit & slidgigt (artrose)

Cykling er overordnet skånsom, sammenlignet med løb. Der er ikke samme vægtbæring og derfor en aktivitet, mange med konstateret slidgigt, i knæ & hofte, kan udøve.

Rytteren er dog fikseret via pedaler, sadel og styr. Dette kan udfordre biomekanikken, som er meget sårbar ved slidgigt. Et omhyggeligt bikefit, med ændringer implementeret gradvist, er grundlæggende. Ofte er det dog nødvendigt at supplere med specifik gigttræning & samarbejde med egen læge.

Slidgigt er et af vores absolutte specialer, både til cykelryttere, men også ikke cykelryttere og derfor noget vi har stor erfaring i og arbejder med det i det daglige.

Kroniske lidelser & bikefit

Kroniske lidelser og følgegener af uheld/operationer, kræver en alternativ tilgang. Her er der tale om lidelser, hvor vi ikke kan fjerne de grundlæggende årsager til smerterne. Det kan skyldes stivgjorte led, nervelidelser etc. Løsningen vil altid være afhængig af den konkrete lidelse, og kræve individuelt tilpassede løsninger. Vores erfaring med afhjælpning af smerter/problemer er god og cykling med kroniske lidelser er for de fleste en mulighed.

Se mere på www.bike4fit-blog.com

 @ Det er ikke tilladt at gengive dele eller hele teksten uden tilladelse fra Bike4Fit