Bikefit triathlon

Triathlon består af mange forskellige “discipliner”. Et triathlon bikefit kan derfor fokusere på alt fra aerodynamik på halv ironman, komfort på ironman, draft på OL distancen og alt midt imellem.

Triathlon position

Positionen og kravene på cyklen er markant anderledes i triathlon, sammelignet med landevej. Man bruger primært tribøjlen og kører normalt ikke i et felt.

Cyklerne har udviklet sig meget, men hvad enten det er aerodynamiske time trail cykler eller landevejscykler med tribøjle, er principperne for biomekanik, i relation til triathlon, de samme. Således vil vinklen af sadelrøret, typisk være ca. 77-79 grader mod 73 grader på landevejscykler, for at åbne hofteleddet og sikre komfort/kraft.

Når der ses bort fra den anderledes position på cyklen, er fokuspunkterne ved et triathlon bikefit, imidlertid mange af de samme som bikefit på landevej.

Triathlon sadel

Sadler til triathlon er et centralt område. Den foroverbøjede aerodynamiske position kræver andre sadler for komfort og effektiv output. De fleste foretrækker kortere sadler med støttende ergonomi, som faciliterer den foroverbøjede position.

Vi har stort set samtlige triathlon sadler på markedet, som testsadler og kan derfor hjælpe alle triathleter med en løsning. Se vores afsnit om sadler for yderligere information.

Triathlon optimering

Triathlon er i modsætning til licens cykling, ikke hæmmet af af regler for eksempelvis sadlens placering, styrets udformning, forhold mellem bredde/længde mv. Det giver gode muligheder for optimering, med specifikt fokus på den enkeltes specielle anatomi.

Det store udvalg af “aftermarket” extensions, armskåle, adaptere til vinkling mv., gør vi har mulighed for at tilfredsstille alle.  Vi har et stort udvalg og kan ofte optimere positionen, så cyklen kan matche de dyre aerodynamiske topmodeller.

Se mere på www.bike4fit-blog.com

@ Det er ikke tilladt at gengive dele eller hele teksten uden tilladelse fra Bike4Fit