Bikefit mountainbike

Mountainbike har mange facetter. Downhill, spor, licens eller alternativ til landevejstræning om vinteren.

Den direkte forskel i forhold til landevej er cyklens udformning. Det være sig bredere krank, større hjul, reach/stack forhold, styrets udformning, klamper/pedaler mv.

Fokuspunkter bikefit mountainbike

Kontrol af cyklen, watt output, komfort & mulighed for hurtigt at skifte position er de typiske fokuspunkter, i forbindelse med bikefit af mountainbike. Da man på mountainbike primært kører i terrænet er aerodynamik/frontalt areal et mindre tema.

Mountainbiken bruges af mange som vintercykel, hvor kørslen foregår på grusveje og asfalt. Udover den mere oprejste position på en mountainbike, vil et bikefit primært fokusere på komfort, watt output og afhjælpning af evt. problematikker.

Som alle andre aspekter af bikefit, vil det afhænge af den enkelte rytter, hvad der fokuseres på.

Klamper & pedaler

Shimano SPD, Chrankbrothers & lignende er de typiske pedaler som bruges  på mountainbikes. For mange vil det være en god aflastning, da der typisk er større bevægelighed, sammenlignet med landevejspedaler.

Ligeledes er den bredere krankboks, for mange, en god variation, da anatomien kan være sådan at hofte/knæ/ankel vinklen, er mere komfortabel her.

Sadel på mountainbike

Der findes mange mountainbike specifikke sadler på markedet, som er gode. En mountainbike sadel er imidlertid ikke den eneste mulighed. Sadler brugt på landevej og TT er gode alternativer.

En kort sadel foretrækkes af de fleste. Man er langt mere bevægelig på en mountainbike, end landevejscyklen og en kortere sadel gør det, alt andet lige, nemmere at bevæge sig, samtidig med at sadlen ikke hænger fast i tøjet etc.

Licens ryttere bruger ofte korte sadler, i lighed med sadler fra landevejen, som eksempelvis Pro Stealth, Specialized Power etc. Udover den lave vægt & facilitering af en mere agressiv position, giver de korte sadler, gode muligheder for at flytte sig hurtigt rundt på cyklen.

Har man en meget oprejst position på mountainbiken, vil det for de fleste kræve en mere polstret sadel end normalt, da man får et større tryk på siddeknoglerne.

Se mere på: www.bike4fit-blog.com

@ Det er ikke tilladt at gengive dele eller hele teksten uden tilladelse fra Bike4Fit